ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvordan sender man en sikker mail?

En sikker måde at sende mail er essentielt for alle mennesker, der færdes online. Har du en mailadresse ved en af de større selskaber, er du i forholdsvis gode hænder fra hackere og overvågere.

Dog bliver du med stor sikkerhed overvåget af selve den tjeneste, du benytter. Du kan have givet lov til, at din mail-tjeneste må læse dine beskeder og i visse tilfælde sælge til tredjepart.

Vil du gerne undgå det? Så læs med her.

Behov for sikkerhed online?

Det var som en smuk og naiv tid for os alle sammen for blot små 10 år siden. Nogle få råbte op om faren ved internettet og de sociale medier, men ikke mange tog dommedagsprofeterne seriøst.

Alt dette skulle ændre sig drastisk med Eric Snowden. Han viste os alle sammen, hvilke farer der faktisk er forbundet med at dele vores personfølsomme data med store tech-giganter.

Selvsamme virksomheder, som vi aldrig ville give vores personfølsomme informationer, hvis de spurgte os i en butik eller på en gågade, giver vi dagligt personfølsomme informationer online. Men internettet var nyt og virkede uskyldigt. Hvad kunne der ske ved at dele information? “Jeg har jo ikke noget at skjule”.

Kryptering af dine mails

Alle mennesker har noget at skjule. Tænk f.eks. hurtigt på dine dankortinformationer eller dit cpr. Nr.

Lad os sige, du skal dele disse informationer med din kollega, chef eller familiemedlem. Hvad gør du så? Sender du dem bare via en mail eller via f.eks. et socialt medie?

Flere farer er forbundet med det valg. Du har ikke bare givet informationer på et stykke foldet papir, som ingen kan se. Du har givet information på et papir uden at folde det sammen og bedt en fremmed om at give det til din ven. Vil du virkelig gøre det “i virkeligheden”?

Selvfølgelig ikke.

Derfor skal du undersøge krypteret og sikker mail. Det kan være en mail, der sendes ved brug af NemID, som vi kender det fra e-Boks.

Det kan være gennem selskaber, der krypterer dine beskeder, så de kun kan åbnes med den rette nøgle. Sørg dog for, at selskabet heller ikke slev kan åbne dine beskeder – ellers har du ikke hjulpet situationen betydelig.

Det vil være muligt i mange tilfælde at benytte din yndlingsmailtjeneste og sende din krypterede mail derigennem.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).