ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvordan laver man en hjemmeside gratis?

Alle mennesker kan lave deres egen hjemmeside. På samme måde som alle mennesker kan lave deres egen carport.

Det kræver tålmodighed, fokus, en masse vilje og teknisk kunnen. For at lave din egen hjemmeside skal du have dig et domænenavn og en måde at hoste hjemmesiden.

Det kan bestemt lade sig gøre, men anbefales ikke til f.eks. virksomheder, der vil lave en webshop.

Hvad er en hjemmeside egentlig?

En hjemmeside er forbundet af flere komponenter. Først er der domænenavnet, som mange nok forbinder med hjemmesiden. Det er navnet, som vi søger på for at finde hjemmesiden. Her kan hjemmesiden slutte på .com, .dk eller noget andet. Vælger du .dk, skal du betale for at have brugsretten over domænet.

At have brugsretten over et domæne betyder blot, at ingen andre må anvende domænenavnet. Du skal altså ikke have en aktiv hjemmeside for at have brugsret over et domænenavn.

Dernæst kræver en hjemmeside hosting. Det betyder blot, at en computer med internetadgang stilles op, så hjemmesiden altid er aktiv og kan modtage besøgende.

Med server og domænenavn hører sig også en IP-adresse, og nu har du så en hjemmeside.

Hvordan får jeg et domænenavn og hosting?

Et domænenavn kan du finde gratis ved at oprette et domæne på noget andet end .dk. Det kan også være ved at lave et subdomæne. På den måde bruger din hjemmeside en anden hjemmeside til at være aktiv.

Hosting skal du selv lave ved at opstille en computer og router, hvor sidstnævnte er indstillet på at få besøg udefra.

Nu har du et domænenavn og en hosting.   

Et webhotel letter besværet med administrering af hjemmesiden

Herefter kommer så selve indretningen af hjemmesiden. Til det kræves der en del mere snilde rent teknisk.

Når man laver et hjemmesidelayout, kan den ikke blot laves, så den ser flot ud på din computer. Hvad så, hvis de besøgene bruger en anden browser, hvor samme data læses på en anden måde?

Her vil det ofte være smart at få tekniskhjælp eller bruge et webhotel. De giver dig både mulighed for at få det rette domænenavn, for at hoste uden serverfejl og for at indrette hjemmesiden med WordPress eller andre redskaber. En stor hjælp til almindelige dødelige mennesker, som vil lave en hjemmeside.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).