ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvordan laver man en e mail?

Du får måske spørgsmålet serveret fra din mor eller far. Du har selv en mail, men hvordan bar du dig egentlig ad med det?

At lave en mail er meget simpelt og burde være muligt for alle mennesker. Hvis du kan svare på simpelt fakta, som alt sammen handler om dig. Så er du virkelig godt på vej.

Få noget info om e mail og om kreering af din egen lige her.

Hvad er en e mail?

En e mail er en elektrisk mail. I stedet for at komme ind ad hoveddøren derhjemme og finde reklamer, breve og regninger, kan disse sendes online.

I Danmark benytter vi f.eks. også e-post i form af e-Boks. Det er også et e mail-format.

Faktisk er e mail ikke nødvendigvis opsat til internet. Den første e mail blev sendt mellem forbundne computere, så disse kunne kommunikere. Da internettet ikke var opfundet, måtte kabler altså læse den binære kodning af bogstaver og tal.

I dag fungerer din mail dog som udgangspunkt kun over internettet.

Hvordan laver jeg min mail - fra a til b

E mailadresser får du smidt efter dig, hvor end du kigger hen på en browser eller internetudbyder, arbejde, skole e.l. Du har med garanti allerede en mail i et eller andet format. Vi har f.eks. alle sammen adgang til vores e-Boks.

Du kan lave en mail igennem de store virksomheder som Microsoft, Google, Yahoo og lignende. Du finder deres hjemmeside på din browser og klikker på “registrer”.

Laver du en e mail hos en af disse store udbydere, er den selvfølgelig gratis. Betaling for en e mail er faktisk rimelig svært at opstøve.

Nu skal du give tjenesten information om dig. Giv altid korrekt information hertil. Langt de fleste registreringer er meget simple og lige ud af landevejen.

Opsætning af din mail på din computer

Mere kompliceret er opsætningen af din eller dine mailadresser på din computer og telefon. De fleste af os har minimum to mailadresser. Vi har en til arbejde og en privat. Derudover har mange af os gamle mailadresser fra skolen, tidligere jobs e.l.

Din telefon og computer vil kunne navigere i disse forskellige mails, hvis computeren eller telefonen er forholdsvis ny. Du vil kunne finde et system på din computer eller telefon, som understøtter forskellige mailadresser, hvor du nu kan logge ind med navn og kode.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.