ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvem/hvad er DK-Hostmaster?

DK-Hostmaster administrerer domænenavne, der ender på .dk. Det vil sige, at de står for navnet på alle hjemmesider, der hedder et-eller-andet.dk. De administrerer den digitale infrastruktur, som danske hjemmesider bruger.

Hvis du har en hjemmeside, der ender på .dk, så har de noget med den at gøre. Det er ikke sikkert, at du direkte har med DK-Hostmaster at gøre, men din hjemmeside har. Du kan godt have skaffet dig domænet via en anden kanal (fx os), men domænet administreres stadigvæk af DK-Hostmaster.

Det kan være svært at forstå alle de termer, der findes i forbindelse med hjemmesider. Men har du en hjemmeside, der ender på .dk, så ligger den tekniske og registreringsmæssige administration hos DK-Hostmaster.

Ingen pengemaskine

Den danske hostmaster-virksomhed er en non-profitvirksomhed. Det er ikke en pengemaskine, der skal suge alle dine penge ud af dig. Virksomheden er et aktieselskab, og det er fuldt ejet af foreningen Dansk Internet Forum.

De laver 3 ting hos DK-Hostmaster: De vedligeholder, administrerer og forbedrer. De vedligeholder noget af infrastrukturen på internettet. Vel at mærke den danske del af internettet. De administrerer en database med alle dem, der har et .dk-domæne. Og de prøver hele tiden at forbedre sikkerheden for dig.

Deres opgaver er praktiske og tekniske. Det er ikke noget, du som hjemmesideejer mærker meget til i hverdagen, men det er kun, fordi de gør deres arbejde. De sørger for, at alle hjemmesider med .dk fungerer og er sikre at bruge. De sørger også for, at det står sort på hvidt, at din hjemmeside er din og ingen andens.

Få en hjemmeside

Vil du gerne have en hjemmeside, kan du finde et domænenavn ved DK-Hostmaster. Så er du i gang og kan tage de næste skridt i processen. Du kan også lade os hjælpe dig. Så kan vi tage dig i hånden hele vejen og hjælpe med domæne, webhotel og alt andet, du kan have brug for.

Der kan være meget arbejde i at oprette en hjemmeside. Der er også meget at vide. Har du enten ikke tid, tilstrækkelig viden eller begge dele, så kan vi hjælpe dig i gang. Vil du have en hjemmeside, der ender på .dk, så kommer den til at blive administreret af DK-Hostmaster. Det betyder ikke, at du skal have kontakt til dem og forstå alt det, de skriver. Vi kan sørge for kontakten og kontrakten.

Bevidste om ansvaret

Der ligger et stort ansvar på deres skuldre. De passer på alle hjemmesider med .dk. Det er mange virksomheder, privatpersoner og offentlige instanser. En hjemmeside kan have stor betydning for en virksomhed. Hvis hjemmesiden går ned, kan det også betyde, at virksomheden gør. Vi lever jo i en meget digital verden, og mange virksomheder opererer kun online.

Hos DK-Hostmaster er de heldigvis klar over deres ansvar. De arbejder på sikkerhed, god service og stabil drift. Du bør heller ikke forvente mindre. Når du køber et domæne, så forventer du at have en fungerende hjemmeside på det, og det krav kan du godt stille.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.