ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 28-12-2022

Hvem ejer hjemmesiden?

Det store internet er fyldt med en masse sider, som kaldes hjemmesider. En hjemmeside kan indeholde alt fra A-Z. Nogle har en informationsside omkring en særlig niche, nogle har en hjemmeside, der fungerer som webshop, og andre har noget helt andet. På en hjemmeside er det stort set kun kreativiteten og den tekniske kunnen, der sætter grænser.

Når man skal oprette en hjemmeside, vil man oftest have en idé om, hvilken retning hjemmesidens indhold skal være i. Derfor vil man i samme ombæring oftest søge om et domæne, der giver læseren et pejlemærke omkring, hvad siden drejer sig om.

Men hvem ejer domænet og hjemmesiden?

Sådan finder du en ejer af et domæne

Hvis hjemmesiden ikke er aktiv eller der på siden ikke er angivet en ejer, så kan du i nogle tilfælde finde oplysninger hos DK Hostmaster eller lign. services, som har oplysninger om ejer, der er frit tilgængelig (dog ikke kontaktoplysninger). I nogle tilfælde kan de dog være anonyme og i disse tilfælde kan det være svært, hvis ikke umuligt, at finde frem til ejeren.

Udbyderne kan I nogle tilfælde hjælpe med at formidle kontakt-

Domænet er hjemmesidens navn, og domænet er også dækkende, for den platform, som tilhører ejeren. Ejeren af hjemmesiden er den eller dem, der har købt domænet, og dermed også hjemmesiden.

Ejeren af hjemmesiden kan være en privatperson, men i rigtig mange tilfælde er der en virksomhed bagved en hjemmeside. Hjemmesider har oftest et kommercielt formål, hvor der er et ønske om en form for salg, reklame eller lignende, som kræver en forretning bag sig.

Ejeren kan også være en større virksomhed, som bruger hjemmesiden som en underdistributør til f.eks. reklame for hovedfirmaet.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.