ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 02-02-2024

Hvem ejer et domæne?

Inden du laver din nye hjemmeside, skal du beslutte dig for, hvilket domæne du skal bruge. Altså hvad din hjemmeside skal hedde. Og du skal sikre dig, om navnet er ledigt.

Et domæne

Et domæne er et navn, der dækker over en IP-adresse på internettet. Det vil sige et navn der kan skrives i en browser for at komme hen til den IP-adresse, der er stedet, hvor dit webhotel findes, og din hjemmeside altså er rent fysisk. Der findes domænenavn med forskellige efternavn som eksempelvis .dk, .com, .eu, .se og rigtig mange andre.

Køb et domænenavn

I Danmark er det DK Hostmaster, der står for administration af de danske domænenavne - dem der hedder .dk. Du kan købe dit domænenavn via Yayhosting, men det er DK Hostmaster, der har den store database med overblikket over hvilke domænenavne, der er optaget, og hvilke der er ledige. Yayhosting samarbejder tæt med DK Hostmaster og sørger for registrering hos dem.

Hvem ejer et domæne?

Viser det sig, at det domænenavn, du gerne vil købe og have dit webhotel og hjemmeside på, er optaget, er det måske værd at undersøge, hvem der ejer et domæne. Det gør du netop via DK hostmaster. Her findes på forsiden en søgefunktion, hvor det er super let at indtaste det pågældende navn, og du får med det samme svaret på, hvem der ejer det pågældende domæne samt hvilken udbyder, der forvalter domænet. Det er let og meget hurtigt. Ønsker du at overtage det pågældende domæne, kan du altid kontakte ejeren og forsøge at finde en løsning. Mener du at have ret til det pågældende domænenavn, er det muligt at klage til Klagenævnet for Domænenavne. Det er i øvrigt også muligt at skrive sig på en venteliste til at overtage domæner.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).