ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 02-02-2024

Hvad koster et domæne?

Det er vigtigt, at du tænker sig godt om, når du skal vælge og købe et domænenavn. Det er klart, at du ønsker det bedst mulige navn for dit brand. Det kan dog også være, at du er villig til at gå en smule på kompromis, hvis du kan få et andet domænenavn til en billigere pris. Men hvad koster et domæne egentlig?

Prisen for et domænenavn

Prisen for oprettelsen af et domæne kan variere en del. Der er nogle steder, hvor det koster helt op til 160 kr., og andre steder skal du blot af med en 50’er. Prisen for et domæne afhænger desuden af endelsen (TLD), det vil sige, om det ender på .com, .org eller .dk. Det billigste domæne at købe er .dk, som kun koster 60 kr. om året. Ønsker du derimod et udenlandsk domæne og opretter et domæne med .com, så er udgiften 99 kr. om året.

Hvem får de 60 kr.?

Efter du har registreret dit domæne, vil du blive opkrævet 60 kr. om året. (2022 pris)
Disse gives til Dk-hostmaster. Dk-hostmaster er organisationen, der står for at administrere alle danske domænenavne, dvs. de domæner, der ender på .dk. Har du også købt plads hos et webhotel, så skal du selvfølgelig også betale hertil. Her er det igen forskelligt, hvad de forskellige webhoteller tager i betaling.

Hvis domænenavnet allerede er taget

Har du har sat dig fast på et domænenavn, der allerede er optaget, så kan du altid vælge at tage fat i ejeren eller virksomheden, der har brugsretten til domænenavnet for at høre, om de har interesse i at sælge. Her kan det naturligvis være svært at sætte en pris på, hvad du kan komme til at betale for et domænenavn. Et godt domænenavn kan dog sagtens være værd at betale for, da domænenavnet både kan have indflydelse på SEO, troværdighed, og hvor let det er at huske.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).