ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad koster en webshop?

Du har en virksomhed, som skal udvides til en webshop – hvad koster det?

Du skal først anskaffe dig et domænenavn og hosting, hvilket tilsammen udgør en hjemmeside. Herefter skal du have indrettet hjemmesiden, så brugeren får noget ud af at besøge den.

Du skal have installeret og kunne administrere betalinger, levering og support på hjemmesiden. Du skal have tekniske færdigheder til det hele eller et virkelig godt webhotel.

Hvorfor skal du betale for en webshop?

Hvis du ønsker dig en webshop, der benytter .dk, koster det penge. Du kan oprette hjemmesiden med andre domæner, men troværdigheden falmer en del, når din danske hjemmeside skal sælge til danske kunder og ikke har .dk.

Dernæst skal du have hosting af hjemmesiden. Hosting betyder, at en server med internetadgang tillader mennesker at besøge hjemmesiden på alle tidspunkter af døgnet. Serveren er en computer, hvis eneste formål er at være tændt og administrere den data, der er din hjemmeside.

Disse to sammenlagt giver en hjemmeside eller webshop. Prisen herpå er 15 kr. mm måned. Billigt - ja.

Det koster ikke meget at drive en webshop som udgangspunkt. Med mange besøgende, stor efterspørgsel og en kompliceret webshop stiger prisen dog en del. Dertil skal lægges grafisk design, betaling til tekster, film og andet.

Gratis webshop kan sjældent anbefales

En gratis webshop til en virksomhed er ikke bare fjollet, det er også dumt.

Lad os sige, du finder et domæne, som er gratis. Du finder en server, som kan køre fra dit hjem – hvilket heller ikke er gratis, da du skal anskaffe dig server og router hertil. Hvorfor skulle dine kunder vælge en hjemmeside, hvor domænet er kryptisk, og forbindelsen ikke altid pålidelig?

Du stiller selv strenge krav til de hjemmesider, du køber varer fra. Og det skal du gøre. Alt andet vil være fjollet. De tidligere dommedagsprofetier med ondskab på nettet har ikke ramt helt forbi skiven. Hackere og online tyve er ikke et forsvindende fænomen. Derfor holder vi os alle til sikre domæner.

Tænk på det endelige produkt

Prisen på din webshop kommer til at blive dyrere end blot 15 kr. om måneden.

Du skal have lavet en fed brugervenlig hjemmeside, som kunderne har lyst til at købe fra. Du skal skrive tekst, der fanger læseren ind fra søgemaskinerne og sælger varen. Du skal have billeder af produkterne. Du skal måske have videoer. Disse ting koster penge.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).