ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 28-12-2022

Hvad koster det at starte en webshop?

Prisen for at starte en webshop op, er påvirket af flere faktorer. Når du vil have et retvisende indtryk af, hvad din kommende webshop skal koste, skal du blandt andet forholde dig til, hvilken type design du ønsker, og hvilke funktioner du og dine kunder skal kunne benytte jer af. En vigtig overvejelse du skal gøre dig er, om du selv vil stå for opsætningen af webshoppen, eller om du vil overlade arbejdet til et specialiseret IT-firma.

Køb af domæne og valg af løsning

Din proces starter med at købe domæne og vælge det design, som modsvarer din forretning. I denne forbindelse skal du være bevidst om, hvor meget trafik du forventer, der kommer til at ske på webshoppen. Des flere kunder du estimerer med, des dyrere løsning skal du vælge.

Du skal have fokus på, hvilken kundeoplevelse du ønsker at give forbrugerne, der besøger din webshop og handler fra den. Der vil være forskel på fra webshop til webshop, hvor mange trin der skal integreres i købsprocessen, og der vil være forskel på, hvor mange undersider der er brug for.

Gør-det-selv eller professionel udarbejdelse?

Det er ikke nok kun at forhandle eksklusive varer eller uundværlige basisprodukter, som der altid er efterspørgsel på. Dine kunder skal have en simpel og effektiv oplevelse med at shoppe hos dig. En negativ oplevelse med en langsom hjemmeside eller et kompliceret købsflow kan betyde, at du mister kunder, og at forbrugerne vælger din webshop fra til fordel for dine konkurrenter.

Har du planer om at starte en større forretning med mange varer, kan det svare sig at købe sig fra at få et specialiseret bureau til at stå for opgaven. Det er afgørende, at designet af webshoppen og opstillingen af varer tager sig professionelt ud.

Valg af betalingsløsninger og integrationer

Sammenlignet med en klassisk hjemmeside med tekster og billeder er en webshop mere kompliceret at designe. Til din webshop skal der kobles én eller flere betalingsløsninger til, så dine kunder kan handle på stedet. Derudover er der mange virksomhedsejere, der har brug for at kunne koble andre typer af systemer til webshoppen. Det kan f.eks. være et administrationssystem eller et system, der forholder sig til arbejdsprocesser.

Der findes ikke ét klart svar på, hvad der koster at starte en webshop. Du vil som udgangspunkt modtage et personligt tilbud, når du benytter dig af et professionelt IT-bureau til opgaven.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.