ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad koster det at lave en hjemmeside?

Hvis du undrer dig over ”Hvad koster det at lave en hjemmeside?”, kan vi fortælle, at det bestem ikke behøver at koste særligt meget. Det, som du skal bruge er følgende:

  • Et hjemmesideprogram
  • Et webhotel
  • Et domæne
  • En eventuel udvikler eller designer

Hjemmesideprogrammet

Hjemmesideprogrammet er det program, som du anvender til at lave hjemmesiden med. Hvis du er interesseret i en så billig hjemmeside som muligt, kan du finde hjemmesideprogrammer, der er gratis.

Webhotellet

Når du gerne vil have din hjemmeside online, får du brug for et webhotel. Når du uploader dine hjemmeside-filer til webhotellet, kan resten af internettet se dem. Et webhotel er ikke gratis, men du kan finde nogle til en rigtig fornuftig pris.

Domænet

For at folk kan finde din hjemmeside, skal du bruge et domæne. Domænet er med andre ord navnet på din hjemmeside. Det kan eksempelvis være www.navnetpådinhjemmeside.dk. Et domæne er ikke gratis, men ofte kan du finde nogle domæner til en overkommelig pris. Hvis du gerne vil have et internationalt domæne, der slutter på .com vil det typisk være dyrere end .dk.

Udvikleren eller designeren

Hvis din hjemmeside skal fremstå professionel, er du formentlig nødt til at hyre en hjemmesideudvikler eller hjemmesidedesigner. Medmindre, at du selvfølgelig er vant til at lave hjemmesider selv. En udvikler eller designer kan potentielt blive dyr. Men her er det vigtigt, at du ser det som en investering, der senere vil tjene sine penge ind.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).