ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er SSH?

SSH står for Secure Shell. Navnet giver et godt billede af SSHs funktion. Dit data indlejres i en lille krypteret og stærkt beskyttet skal, som kun kan åbnes af den ønskede modtager.

Når du skal hoste en hjemmeside, er SSH perfekt. Det tillader, at du kan operere på din hjemmeside eksternt, men kun hvis du har den krypterede nøgle.

Hvad er en server?

Hvis du er helt ny som bruger af SSH, er der brug for yderligere forklaring. Du bruger en SSH, når du har behov for at kunne kontrollere en server.

En server er en computer, som deler dit data. Du bruger altså en server som administrator af en hjemmeside. Serveren kører konstant og skal selvfølgelig kun kunne administreres af de parter, du ønsker skal have adgang til serveren. Her er SSH genial.

SSH sender krypterede filer til servere

Der er forskellige måder at tilgå din server og administrere din hjemmeside på. SSH er en af disse måder. Her puttes dine data i en kasse med krypteret lås, som personer med en nøgle kan tilgå.

SSH laver altså små sikkerhedskasser, hvori dit data ligger, når den sendes fra en computer til din server. Den gør ikke hele forbindelsen krypteret – vejen fra computer til server – men selve den data, som sendes.

Hvorfor bruge SSH

Efter spørgsmålet, hvad er SSH, er den naturlige efterfølger - hvorfor bruge det? Her kommer nogle gode svar på det spørgsmål:

  • Det sikrer dit data, når den transporteres fra computer til server, så eventuel anden part ikke kan tilgå dette data.
  • Det er smart, hvis der er flere mennesker, som administrerer samme hjemmeside, da alle parter kan tilgå samme data, hvis de har nøglen.
  • Med SSH vil du kunne administrere din server fra alle computere. Hvis du har uheld med din hjemmeside, vil SSH f.eks. være brugbar i forhold til at tilgå problemet eksternt.

VPN eller SSH?

SSHs funktion kan lyde en smule sammenligneligt med VPN. Forskellen er dog ret stor.

VPN krypterer dine fodspor online. Den slører din historik og gør dig mere eller mindre usynlig. SSH derimod krypterer de filer, der sendes. Du vil stadig stå som afsender af filen.

Indholdet af filerne bliver krypteret, så ingen andre kan se det. Men aktiviteten, at du sender filen til serveren, vil stadig være kendt af eventuel tredjepart.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).