ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er SEO optimering?

Har du eller overvejer du at oprette en hjemmeside, eller en webshop så er du næsten helt sikkert stødt på ordet SEO-optimering i en eller anden form.

Og hvis du har tænkt “Hvad er SEO optimering, og er det noget jeg overhovedet har brug for?” Så er du landet det helt rigtige sted.

Her får du nemlig en superenkel og forståelig forklaring på hvad SEO optimering er.

Kort om SEO

Bogstaverne SEO står ganske kort for, Search Engine Optimization. Oversat til dansk bliver det til søgemaskineoptimering.

Så det er selvfølgelig lidt dobbelt op, at betegne det SEO optimering, men kært barn har som bekendt mange navn.

Uanset hvad man kalder det, så handler SEO om at rangere højere i søgemaskinernes resultater, og dermed få flere kunder gennem synlighed.

Der findes flere ting inden for SEO bl.a.

  • Teknisk SEO
  • Optimering af indhold - altså content SEO
  • Linkbuilding

Teknisk SEO

Teknisk SEO handler om hvordan din side fungerer i praksis, om menuerne er brugervenlige, om billederne loader hurtigt nok, om siden generelt er hurtig til at loade, at den også er tilpasset til mobiltelefoner, tablets osv.

Kort sagt alt det tekniske. For at søgemaskinerne vil pege folk i retning af din side, så skal den altså fungere optimalt.

Content SEO

Content SEO har noget at gøre med de informationer brugerne kan finde på din hjemmeside. Er dine tekster skrevet kort og præcist? Er de letlæselige, og giver de dine brugere de informationer de har brug for?

Søgemaskinernes mål er at sende brugere til de mest relevante hjemmesider.

Linkbuilding

Har du prøvet at få en restaurant, en film eller noget helt tredje anbefalet af en i din omgangskreds?

Det gør os mere tilbøjelige til at købe produktet. Du kan se linkbuilding lidt ligesom anbefalinger. Jo flere anbefalinger der ligger rundt om på nettet af dine produkter og af din side, jo højere rangerer du i søgemaskine resultaterne.

Nu ved du lidt om hvad SEO optimering er, og selvom det måske lyder super simpelt, så er det faktisk lidt en videnskab.

Dine links til linkbuilding skal være af høj kvalitet, og dine tekster skal helst være skrevet ud fra en analytisk tilgang til søgeord osv.

Der findes en del gratis artikler om hvordan du laver SEO på din hjemmeside selv, men har du aldrig prøvet det før så kan det helt klart anbefales at få hjælp.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).