ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 24-02-2023

Hvad er en Reverse DNS?

Reverse DNS er en vigtig del af internettets infrastruktur, men hvad er det egentlig?

Normalt bruger du en DNS-server til at oversætte et domænenavn til en IP-adresse, så du kan besøge det pågældende websted. Reverse DNS fungerer omvendt og oversætter en IP-adresse til et domænenavn.

Det bruges ofte af e-mailservere til at validere, at en given IP-adresse faktisk er tilknyttet til det domænenavn, der sendes e-mail fra. Dette gør det sværere for spammere at sende e-mails fra falske domænenavne eller IP-adresser.

Reverse DNS fungerer ved at have en DNS-server, der er ansvarlig for at håndtere reverse DNS-forespørgsler for en bestemt IP-adresse. Når en reverse DNS-forespørgsel modtages, vil denne DNS-server derefter returnere det tilknyttede domænenavn.

Det er vigtigt at bemærke, at det kan tage lidt tid for en reverse DNS-ændring at træde i kraft, da DNS-cache ofte skal opdateres på forskellige steder i internettet. Det er også vigtigt at have en reverse DNS-ændring, der er synkroniseret med IP-adressen, så en ændring af IP-adressen også skal medføre en ændring af reverse DNS.

Alt i alt er Reverse DNS en vigtig del af internettets infrastruktur, især for e-mailservere, der ønsker at validere, at e-mails sendes fra gyldige IP-adresser.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.