ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 24-02-2023

Hvad er RAID?

RAID (Redundant Array of Independent Disks) er en teknologi, der bruges i datalagring for at øge pålideligheden og ydeevnen af et diskarray. Med RAID kan flere fysiske harddiske kombineres til en logisk enhed, der fungerer som én stor harddisk. RAID-systemer er almindelige i servere og større computere, men kan også bruges i personlige computere og eksterne harddiske.

Det grundlæggende princip bag RAID er at have flere harddiske arbejde sammen for at opnå fordele, der ikke ville være mulige med en enkelt harddisk. Med RAID kan man opnå højere ydeevne, da data kan opdeles og gemmes på flere harddiske, hvilket gør det muligt at læse og skrive data hurtigere. Desuden giver RAID også en højere grad af sikkerhed og beskyttelse af data, da de kan spejles og sikkerhedskopieres på flere harddiske.

Der er forskellige RAID-niveauer (RAID 0, 1, 5, 6, 10 osv.), som hver især har sine egne fordele og ulemper. RAID 0 bruger f.eks. striping, hvor data opdeles og gemmes på flere harddiske for at øge ydeevnen, men der er ingen redundans, så data går tabt, hvis en harddisk fejler. RAID 1 bruger mirroring, hvor data spejles på to harddiske for at give en høj grad af sikkerhed, men der er ingen ydeevneforbedring. RAID 5 bruger striping med parity, hvor data opdeles og gemmes på flere harddiske, men også inkluderer et paritetsbit for at beskytte mod datatab ved harddiskfejl.

Der er mange fordele ved RAID, men det er også vigtigt at huske på, at det ikke er en erstatning for regelmæssig sikkerhedskopiering. RAID kan hjælpe med at beskytte mod harddiskfejl og øge ydeevnen, men det beskytter ikke mod datatab på grund af softwarefejl, virusangreb eller menneskelige fejl. Derfor er det stadig vigtigt at have en god backup-strategi på plads.

Samlet set er RAID en nyttig teknologi til at forbedre pålideligheden og ydeevnen af harddisklager. Med forskellige RAID-niveauer at vælge imellem, kan man finde den bedste løsning til ens specifikke behov.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.