ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er PHP?

PHP står for Hypertext Preprocessor og er en open source servicesidesprog, som blev grundlagt af Rasmus Lerdorf i 1995. PHP minder om JavaScript i sin opbygning, hvor forskellen er, at man i JavaScript bruger client-server-sprog, hvilket betyder, at den skrevne kode bliver skrevet direkte i brugerens browser, hvor det også bliver læst. PHP er derimod skrevet direkte på serveren, hvor det derefter sendes til brugerens browser som HTML-kode.

Hvordan fungerer PHP?

PHP er som benævnt et programmeringssprog, der skrives direkte på serveren. Dette betyder, at al behandling af data sker på din webserver, før det leveres til den, der tilgår browseren. Når serveren har behandlet koden, udsendes output fra PHP, hvilket bliver til den HTML-kode, som den besøgende rent faktisk modtager.

PHP og Open Source

At noget er Open Source, betyder, at enhver kan have adgang til kildekoden skrevet i programmeringssproget C. Ønsker man at anvende PHP på en fil, er det derfor nødvendigt, at den ender med .php, da dette tillader serveren at læse samt eksekvere koden.

Fordele ved PHP

En fordel ved teknologien bag PHP er blandt andet, at det er langt nemmere at skabe dynamiske og interaktive funktioner på en hjemmeside - hvilket der f.eks. kan være en fordel i forhold til brugervenlighed. Med PHP har du bedre mulighed for at gøre dette end du har med andre programmeringssprog, som f.eks. JavaScript, CSS og HTML. Gennem PHP kan du f.eks. sende e-mails direkte fra en hjemmeside.

PHP og WordPress

I dag bruger de fleste hjemmesider WordPress som CMS, når de opretter en hjemmeside. Faktisk er størstedelen af WordPress-softwaren skrevet i PHP, hvorfor det er et meget vigtigt programmeringssprog i WordPress-samfundet.

Forskellige versioner af PHP

Der findes flere forskellige versioner af PHP, men ikke alle er længere tildelt aktiv support, hvorfor man bør undgå de ældre versioner af PHP som 5, 7.0., 7.1 og 7.2. Ved brug af PHP 7.4 og 8.0 vil du opleve sikkerheds- og ydelsesforbedringer samt en aktiv support. Vi bruger naturligvis udelukkende de versioner af PHP, der har sikkerhed og ydelse som fokus.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.