ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 03-01-2023

Hvad er MariaDB?

MariaDB er et open source databaseprogram, der er baseret på MySQL. Det blev oprindeligt udviklet af MySQL-skaberne, men blev senere overtaget af en gruppe open source-udviklere efter at MySQL blev købt af Oracle Corporation.


MariaDB har mange af de samme funktioner som MySQL, såsom opbevaring af data i tabeller, understøttelse af forskellige datatyper og evnen til at oprette forbindelse til andre programmer. Det har også en række sikkerhedsfunktioner, såsom adgangskontrol og kryptering, der beskytter data mod uautoriseret adgang eller manipulation.


En af de største forskelle mellem MySQL og MariaDB er, at MariaDB er open source-software. Dette betyder, at kildekoden er tilgængelig for alle og kan ændres og videreudvikles af en global fællesskab af udviklere. Dette gør MariaDB til et attraktivt valg for mange virksomheder og organisationer, da det giver dem mulighed for at tilpasse softwaren til deres specifikke behov.


MariaDB er også kendt for at have en række avancerede funktioner, der gør det nemt at arbejde med store mængder data. Det har f.eks. en række optimeringsværktøjer, der gør det nemt at analysere og forbedre databasens ydeevne, samt en række værktøjer til at håndtere replication og sikkerhedskopiering af data.


I alt er MariaDB et meget populært open source databaseprogram, der bruges af mange virksomheder og organisationer verden over. Det er nemt at bruge og har en række avancerede funktioner, der gør det nemt at strukturere, organisere og håndtere data. Det kan også integreres med andre programmer og har en række sikkerhedsfunktioner, der beskytter data mod uautoriseret adgang eller manipulation. Derudover giver den open source-licens mulighed for at tilpasse softwaren til specifikke behov.


Hvorfor har vi valgt MariaDB?

Fordi de fleste MariaDB vs. MySQL benchmarks viser at MariaDB er hurtigere end MySQL og derved giver hurtigere hjemmesider end ved brug af MySQL.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.