ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er IMAP?

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet ”Hvad er IMAP?”. Det kan vi godt forstå. Navnet ligger nemlig heller ikke rigtig op til nogen forklaring. IMAP står for Internet Message Access Protocol. Det er en metode, der tillader dig at få adgang til din mail. Når du anvender IMAP som metode, får du mulighed for at tilgå og kontrollere dine mails fra flere enheder. Det kan eksempelvis være din smartphone, din computer og en tablet.

Hvad er IMAPs fordele?

Fordelen ved IMAP er helt klart, at du har mulighed for at tjekke din mail, uanset hvor du befinder dig i verden. Du kan nemlig anvende en hvilken som helst enhed til at logge ind på din mail med. Når du læser en mail, og du anvender IMAP, vil mailen hverken blive hentet eller gemt på enheden. I stedet læser du mailen direkte fra mailtjenesten.

En anden fordel ved IMAP er derfor også, at metoden sørger for, at der altid eksisterer en backup af dine mails. På den måde skal du ikke være bekymret for, om systemet selv har slettet mailen.

Fordelen ved IMAP er også, at mailen kan tilgås af flere forskellige personer – også samtidigt. Derfor er metoden også en god løsning, hvis I er flere brugere, der anvender den samme mail. Det er ofte tilfældet i virksomheder. Eksempelvis er der ofte flere sekretærer, der sidder klar til at svare på en virksomheds mail.

Mere om IMAP

Når du læser dine mails gennem IMAP, vil mailtjenesten kun vise dig selve meddelelsen. I hvert fald i første omgang. Vedhæftede filer bliver nemlig ikke downloadet automatisk. Hvis du derfor har fået tilsendt et billede, et dokument eller noget helt tredje, skal du selv bede mailtjenesten om at vise dig indholdet. Derfor har IMAP også mulighed for at vise dig dine meddelelser hurtigt.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.