ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 24-02-2023

Hvad er HTTPS?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) er den primære måde, hvorpå data sendes over internettet. Det er den protokol, som din webbrowser bruger, når den beder om og modtager websider fra internettet. Men mens HTTP er en god måde at overføre data på, har det en alvorlig sårbarhed: Dataoverførslen mellem din browser og serveren er ikke krypteret. Det betyder, at uautoriserede personer kan se og muligvis ændre de data, du sender eller modtager.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) er en sikker version af HTTP, hvor al dataoverførsel mellem din browser og serveren er krypteret. HTTPS bruger en kryptografisk protokol kaldet SSL (Secure Socket Layer) eller TLS (Transport Layer Security) til at kryptere dataoverførslen. Når du besøger en hjemmeside med HTTPS, vil din browser og serveren oprette en krypteret forbindelse ved hjælp af SSL/TLS-protokollen. Dette betyder, at alle data, der sendes mellem din browser og serveren, vil være krypterede og sikre mod uautoriseret adgang.

For at bruge HTTPS skal webserveren have et SSL/TLS-certifikat installeret. Dette certifikat er udstedt af en tredjepartsudbyder og viser, at serveren er godkendt til at bruge SSL/TLS-protokollen. Når du besøger en hjemmeside med HTTPS, vil din browser kontrollere gyldigheden af certifikatet og oprette en sikker forbindelse til serveren.

Det er vigtigt at bruge HTTPS, især på sider, hvor der indtastes følsomme oplysninger såsom adgangskoder, kreditkortnumre eller personlige oplysninger. HTTPS giver en højere grad af sikkerhed og beskytter mod uautoriseret adgang til dine data. Mange browserleverandører, herunder Google Chrome og Mozilla Firefox, har også implementeret en funktion, der viser et advarselsikon, hvis en hjemmeside ikke bruger HTTPS.

I dag er det mere almindeligt end nogensinde før at bruge HTTPS. Mange hjemmesider, herunder sociale medieplatforme, online butikker og banker, bruger HTTPS til at beskytte deres brugeres data. Det er en effektiv måde at beskytte dig selv og din data på, når du bruger internettet.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et webhotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores webhoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Men der er mail funktion inklusiv i alle vores hoteller.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit webhotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).