ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 24-02-2023

Hvad er Firewall?

En firewall er en slags virtuel væg, der beskytter dit netværk og dine enheder mod uønskede indtrængere og trusler fra internettet.

Firewalls har eksisteret i mere end 25 år og er i dag en af de mest grundlæggende sikkerhedsteknologier, der anvendes i både små og store virksomheder såvel som privatpersoner.

En firewall kan være både hardware- og softwarebaseret. Hardwarebaserede firewalls er som regel placeret mellem internettet og dit lokale netværk og beskytter alle enheder på netværket. Softwarebaserede firewalls er installeret på en enkelt enhed, f.eks. en computer eller en mobiltelefon, og beskytter kun den enhed.

En firewall overvåger og filtrerer netværkstrafikken, der kommer ind og ud af dit netværk eller din enhed. Den kan opdage og blokere skadelig trafik, f.eks. malware, virusser og phishing-forsøg, før de når dine enheder. En firewall kan også blokere trafik fra specifikke IP-adresser, som du måske ikke stoler på eller fra, som kan skabe risiko for dit netværk.

Firewalls er også meget nyttige, når du skal konfigurere et netværk, fordi de giver dig mulighed for at bestemme, hvilken trafik der er tilladt og hvilken, der skal blokeres. Du kan konfigurere din firewall til at blokere al trafik undtagen den, som kommer fra specifikke IP-adresser eller domæner.

Det er vigtigt at bemærke, at en firewall ikke er en 100% garanti mod angreb eller sikkerhedsproblemer. Men det er en grundlæggende sikkerhedsteknologi, der kan beskytte dig mod mange trusler og give dig ro i sindet.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.