ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er et SSL certifikat?

Med et SSL certifikat tilbyder man sikkerhed til besøgende på ens hjemmeside. SSL står for Secure Sockets Layer, og denne teknologi krypterer kommunikationen mellem webserver og browser, så en tredjepart ikke kan opsnappe data og bruge det. Mange internetbrugere ved også godt, at det ikke er sikkert at tilgå en hjemmeside uden SSL certifikat. Som hjemmesideejer kan det derfor også betyde, at du stempler sig selv som sikker og troværdig med et SSL certifikat.

Sådan ser et SSL certifikat ud

Du kan kende en hjemmeside med SSL certifikat på, at der oppe i URL’en vises en lille, låst hængelås, der symboliserer sikkerheden gennem krypteret data. Derudover viser URL-stien HTTPS og ikke bare HTTP. Dette tilføjede ’S’ står for Security.

Derfor skal du bruge et SSL certifikat til din hjemmeside

Skab et sikkert miljø for de besøgende på din hjemmeside med et SSL certifikat. Uden et SSL certifikat risikerer du nemlig, at en ondsindet tredjepart, f.eks. en hacker, kan opsamle data, som kan skade dig eller dine besøgende. Har du f.eks. en webshop, skal de besøgende indtaste deres kreditoplysninger på siden for at gennemføre et køb. Her bliver det særligt vigtigt, at du beskytter sårbar data med et SSL certifikat.

Få hjælp til at få SSL certifikat

Hvis du ønsker et SSL certifikat til din hjemmeside for at sikre bedre sikkerhed, tilbyder vi gerne vores assistance. SSL certifikater udstødes kun af nogle få Certified Authorities (eller CA’er). De fleste steder betaler man for et SSL certifikat til sin hjemmeside, men i nogle tilfælde er det noget, som man automatisk får med hos sin webhost, når man køber en hjemmeside ved dem.

Konsekvenser for ikke at have et SSL certifikat

Udover at udsætte dine besøgende for farer, så er der også andre konsekvenser ved, at du ikke har et SSL certifikat på sin hjemmeside. I dag ”straffer” Google nemlig de hjemmesider, der ikke har krypteret data gennem et SSL certifikat. Det betyder, at det kan gå ud over din SEO-værdi, og at Google vil rangere dig lavere. Det er uanset, hvor godt du er med på andre parametre af SEO. Som hjemmesideejer ved de fleste godt, hvor stor værdi det har at have en god placering på Google. Derudover er der en forventning om, at Google inden for den nærmeste fremtid vil begynde at advare besøgende, der tilgår en hjemmeside uden SSL certifikat. Du kan altså nemt skræmme dine kunder væk med det samme, de tilgår din side, hvis du ikke har SSL certifikat.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.