ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 05-02-2024

Hvad er en Domæneregistrator også kaldet Registrar?

Hvis du har fundet på et domænenavn, som du godt kunne tænke dig, skal du starte med at se, om det er tilgængeligt. Det kan du tjekke ved at gå ind på en domæneregistrator's hjemmeside, skrive navnet ind i deres søgefelt og se, om nogen allerede har taget det i brug. Ved at søge tjekkes det store globale register for at se, om navnet er frit. Hvis det viser sig, at domænenavnet er ledigt, kan du købe det, og registratoren vil så tilføje det til deres liste over registrerede domæner. Når det er gjort, er du den eneste, der har retten til at bruge dét specifikke navn på internettet. Det er organisationen ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), der globalt overvåger alle domæneregistreringer for at sikre, at hvert domænenavn er unikt og kun bruges af én registrant. Dette gælder over hele verden. ICANN giver desuden tilladelser til forskellige firmaer om at håndtere salget af domænenavne. Disse virksomheder, der får lov at registrere og sælge domænenavne, skal have en officiel godkendelse fra ICANN. De virker som et mellemled, der kan hjælpe dig med at købe og registrere dit ønskede domænenavn.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).