ClockLæsetid: 4 minutter Sidst opdateret: 04-01-2023

Hvad er en VPS?

VPS er en forkortelse for Virtual Private Server, og det er en webhostingmulighed. Det er en virtuel server. En server er en fysisk ting, men med VPS lejer du dig ind på sådan en og har så at sige en virtuel server.

Du kan sammenligne det med at leje en lejlighed i en bygning. Du betaler hver måned for at få lov til at bruge en del af bygningen. Du må bruge den, som du har lyst til, og du har fuld kontrol. Vedligeholdelsen af bygningen tager udlejeren sig af, men du skal selv indrette lejligheden.

Det er altså en del af en server, som du lejer dig ind på. Din egen private del, som du kan administrere, som du vil. Vedligeholdelse af den fysiske server, og det løbende arbejde med oppetid og høj hastighed, behøver du ikke at tænke på.

For professionelle

Det er muligt, at det kan være interessant for dig med en virtuel server. Det er det, hvis du har brug for en server, så du har fuld kontrol, men også gerne vil have det billigt. Når du kun lejer dig ind på en del af en server, er der mange udgifter, du ikke skal tænke på.

Adgang til en server er interessant for dig, der arbejder professionelt med hjemmesider og har brug for godt med saft og kraft. Det kan være, at du vil lave et ressourcekrævende websted, en gameserver, hoste en database eller hoste en webserver. Der er mange muligheder for, hvad du kan bruge en serverandel til.

Teknisk snilde kræves

Som nævnt er en VPS mest for professionelle, der har brug for masser af power til store digitale projekter. Det kræver også en vis kunnen at bruge en virtuel server. Det er ikke noget, alle og enhver lige kan kaste sig ud i.

Det er en løsning, der giver fleksibilitet og kraft til dem, der har brug for det. Har du kun en enkel hjemmeside, er det ikke så relevant for dig. Så har du ikke brug for ret meget computerkraft. Det kan man til gengæld have til større projekter, som man alligevel kun giver sig i kast med, hvis man har noget teknisk viden.

Store fordele

For professionelle med større projekter kan der være mange fordele ved VPS-hosting. Det giver masser af computerkraft, men samtidig stor fleksibilitet. Det giver masser af ressourcer og fuld kontrol over dem, så det giver muligheder, og det vælter ikke budgettet af den grund.

Til projekter, der kræver en del RAM, CPU-kraft og/eller diskplads, kan det være en stor fordel, at man ikke skal dele det med andre. Adgang til det er afgørende, men at man har det for sig selv, har også stor betydning. Det kan få hele projektet til at fungere meget bedre.

Den budgetvenlige løsning

Når man skal have masser af noget, så koster det som regel også masser af penge. Men med en VPS vælger du den budgetvenlige løsning. Det koster ikke spidsen af en jetjager. Det er en pris, der er ganske overkommelig.

Der er forskellige prisklasser alt efter, hvor meget saft og kraft du ønsker. Det betyder, at du kan vælge et abonnement, som passer præcist til dit behov. Du behøver ikke at betale for mere, end du har brug for.

Til ressourcetunge projekter kan du få nok computerkraft, til at de kan lade sig gøre. Det vil ikke vælte budgettet, så der vil være fin plads til alle de andre udgifter, der også hører med til sådan et projekt.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).