ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 13-11-2023

Hvad er en harddisk?

En harddisk er et stykke hardware, der har til formål at lagre filer og data. Alle computere er udstyret med en intern harddisk, og der er derudover mulighed for at anskaffe sig en ekstern harddisk, hvis man har brug for mere lagringsplads. 

Hvad er en HDD?

En HDD bliver betragtet som den 'traditionelle' harddisk. Den består af en række magnetplader med rotationer på mellem 5.400 og 15.000 pr. minut. I nogle tilfælde kan det være hurtigere. Jo hurtigere pladerne roterer, desto hurtigere kan din PC læse dataen.
En sådan harddisk fungerer ved, at når data bliver ændret, ændres pladens magnetisering også. Derfor kan man godt sammenligne det med en pladespiller, hvor vinylpladen indeholder information, og armen på pladespilleren bruges til at scanne for data.
Disse harddiske kan fås med helt op til 20 TB lagerplads, hvilket er mere end nok for de fleste. Desuden har de også den fordel, at skulle de bryde sammen, er det ofte muligt at redde data fra dem. Det kan de bl.a. hjælpe dig med at gøre hos GladTeknik. Det er dog vigtigt at nævne, at det ikke altid er muligt.

Hvad er en SSD?

En SSD (solid state-drev) er en type harddisk, der har vundet mere frem i de seneste par år. Den bliver brugt som intern harddisk i de fleste PC'er, men endnu ikke alle. Hertil bliver denne type harddisk også brugt i både smartphones og tablets.
Disse harddiske gør brug af flashhukommelse. Derfor gøres der ikke brug af magnetisme, men derimod halvledere, når data skal lagres. 
En SSD indeholder ikke bevægelige dele, hvorfor den er markant hurtigere end en HDD. Desuden holder de generelt også længere end en HDD.

Beskrivelse af en ekstern harddisk

En ekstern harddisk er, som navnet antyder, en harddisk, der ikke er integreret i selve computeren. Derimod er det en bærbar enhed, som kan tilsluttes til enhver PC, hvilket som regel sker via USB. Når den først er blevet tilsluttet, er det muligt for brugeren af denne PC at tilgå de lagrede data.
Da den dermed ikke er tilsluttet PC'ens bundkort, kan den ikke bruges til at afvikle programmer eller lagre styresystemets data. I stedet bliver den brugt til lagring af filer. Det kan f.eks. være dokumenter, billeder eller andet. En ekstern harddisk kan bruges, hvis du mangler plads på din interne harddisk. Den eksterne harddisk kan også fungere rigtig godt som en ekstra backup og et evt. supplement til Dropbox eller andre tjenester. Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).