ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er en DNS server?

En DNS server bruges til at oversætte eller formidle fra talformat til tekstformat, når man tilgår en hjemmeside. Oppe i URL’en er du vant til at se navnet på domænet, du tilgår. Men det er faktisk grundet din DNS-server, at du ser domænet og ikke IP-adressen, som udgør en række af tal, der er svære at huske på. En DNS er derfor med til at gøre det nemmere for folk, når de skal tilgå hjemmesider.

DNS: Domain Name System

DNS er forkortelsen for Domain Name System, og navnet giver mening, da det netop er en teknologi, der oversætter fra IP-adresser til domænenavne. En DNS-server formidler derfor fra talformat til tekstformat. I realiteten består en hjemmesides IP-adresse af en række tal, som f.eks. 78.345.678.23, men når DNS-serveren har været i gang med sit oversættelsesarbejde, vil man i stedet for se et domænenavn, som f.eks. ”tv2.dk”.

Hvor kommer en DNS server fra?

De fleste arbejder gennem en dansk DNS, som er leveret gennem ens internetudbyder. Når DNS-serveren kommer herfra, så er det faktisk muligt for din internetudbyder at følge med i, hvad du laver på nettet, hvilke hjemmesider du tilgår, og hvornår du er inde på dem.

Kan man ændre sin DNS-server?

Du kan dog ændre din DNS-server, hvis du heller ikke bryder dig om tanken om, at andre kan se, hvad du laver på din computer. En DNS-server kan ændres på alle ens enheder - og det kan være, at du har brug for hjælp til at få ændret din DNS? Så tøv endelig ikke med at tage kontakt. Det er nemlig muligt at gå ind og administrere din DNS-server efter dit ønske.

Dette kan en DNS-server også gøre

En DNS-server bruges desuden til at spærre adgangen til forskellige, udvalgte hjemmesider. Gennem indstillinger er det nemlig muligt at fjerne IP-adresser fra oversættelsesarbejdet inden i din DNS-server. Det bruges f.eks. til at afholde folk fra at besøge suspekte sider som Piratebay eller lignende.


Findes der alternative DNS-servere?

Ja f.eks er Google udbyder på et par public navneservere der gør det muligt for dig at få hurtige offentlige opslag.

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.