ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er en CPU?

CPU står for Central Processing Unit. I Danmark vil du dog ofte opleve, at enheden bare bliver kaldt for en processor. En CPU sidder på en chip. Det er CPU, der står for alle beregningerne i en computer. Med andre ord kan du altså sige, at CPU’en er motoren, der sørger for at få al data rundt i computerens system.

Hastigheden på en CPU bliver angivet i Hz, som er en forkortelse for Hertz. Hastigheden dækker over, hvor mange regnecyklusser CPU’en kan gennemføre pr. sekund. I dag bliver CPU-frekvenser angivet i gigahertz. Tidligere blev frekvenserne angivet i megahertz.

Om kernen

Du kan ikke få et fyldestgørende svar på ”Hvad er en CPU?” uden at høre om kerner. Inde i en CPU findes der en såkaldt kerne. Det er dér, hvor alle beregningerne bliver foretaget. Engang havde en CPU blot én kerne, men i dag har en CPU oftest flere kerner. Nogle CPU’er har faktisk over 22 kerner i deres servermiljø.

Når en CPU har flere kerner, stiger dens ydeevne. Det er fordi, at CPU’en kan fordele sine opgaver ud på flere kerner. Det kræver dog, at computerprogrammerne er designet til at køre på flere kerner. Hvis du selv kører flere krævende computerprogrammer på én gang, er flere kerner helt klart en fordel. Her kan din computer nemlig selv fordele opgaverne på de respektive kerner.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).