ClockLæsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad er DDNS?

For at forstå hvad DDNS er, skal du først forstå DNS.

DNS er et domæne system. DNS ændrer din søgning online til en IP-adresse, som alle servere og computere har. På den måde kan DNS sende dig ind på den rette hjemmeside, når du søger på et domænenavn. Men hvad er DDNS så? 

Et dynamisk DNS

For at din computer skal kunne kommunikere med servere og andre computere, skal du have et identifikationsnummer. Det samme skal domænet.

På den måde kan du altid finde en populær hjemmeside, fordi den har den samme IP-adresse og det samme domænenavn. Det kaldes et statisk domæne system og er altså DNS. Men hvad så, hvis domænenavnet forbliver det samme, men IP-adresse dertil ændres?

Så er der tale om DDNS – dynamisk domæne system. Her ændres altså IP-adressen, så domænet og denne ikke statisk og uløseligt er forbundet. Det er sjældent en fordel for dig, der driver en hjemmeside og gerne vil kunne findes af dine brugere.

Hvad er forskellen på DNS og DDNS?

Forskellen på de to er altså, at IP-adressen ændres med DDNS og ikke med DNS. Hvorfor gør den så det?

DDNS vil som oftest blive brugt af private brugere, hjemme i husstanden. Lad os sige, du vil tilgå data, som ligger på din hjemmecomputer. Det kunne være den stationære, kamera eller andet.

Når du nu logger ind via din telefon, vens laptop eller arbejdscomputer, sker der noget med din IP-adresse – den ændrer sig. Da udvider du brugen af computerens adgang til internettet. Det kan også ske ved, at du logger på et nyt netværk.

For at servere og IP-adresser skal kunne forstå aktiviteten, skal de kunne identificere dig. Derfor får du en ny IP-adresse.

Forskellen på DNS og DDNS er, at nu kan du ikke logge på din hjemmecomputer fra en ekstern computer, for du kender ikke den identitet. Med DDNS kender du identiteten igennem det navn eller domæne, som din hjemmecomputer har, ikke gennem IP-adressen.

DDNS kan altså koble computerne uden, at du behøver kende IP-adressen.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Det er på nuværrende tidspunkt kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.