ClockLæsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-12-2022

Hvad betyder SEO?

Er du inde for webverdenen, er du måske før stødt på begrebet ”SEO”. Men hvad betyder det egentlig, og er det noget, man skal bruge som hjemmesideejer?

SEO: Search Engine Optimization

SEO er forkortelsen for Search Engine Optimization, som vi på dansk kalder for søgemaskineoptimering. I dag i Danmark benytter næsten alle sig af Google som deres primære søgemaskine. Derfor handler SEO om, at man gør sig ”eftertragtet” over for Google. Det kan nemlig betyde, at man får en bedre placering i Googles søgefelt.

Kunderne går til de øverste på Google

Skal du have kunder gennem Google, skal du helst være en af de tre øverste resultater, der kommer frem efter den relevante søgning. Der er ingen, der scroller mange sider ned ad Google, og næsten ingen går videre til side to. Når man laver SEO-arbejde, så drejer man på nogle parametre, som har indflydelse på, hvor man ligger i søgeresultaterne.

SEO starter med søgeordsanalyse

Der er klart nogle Google-søgninger, som det er relevant for din hjemmeside at have en god placering på. Har du f.eks. en blog, hvor du deler surdejsopskrifter, ville det være ideelt at have en høj placering efter en søgning på ”surdejsopskrifter”. For at komme i gang med SEO, starter man med at finde frem til, hvordan folk søger, når de leder efter dig. Måske mange søger på ”død surdej”, og hvis det har virkelig mange månedlige søgninger, giver det mening at indarbejde på din hjemmesidetekst.

Kan man selv lave SEO?

Man siger, at der er over 500 forskellige parametre, der har indflydelse på ens SEO-værdi. En del af SEO er også meget teknisk og kræver kodning, hvorfor professionel assistance typisk er nødvendigt.

Onsite og offsite SEO

Man kan groft sagt dele SEO-arbejdet op i to kategorier: onsite og offsite. Det SEO-arbejde, der laves direkte på hjemmesiden, er naturligvis onsite. Her skrirver man en god og fængende tekst, der desuden skal være informationsrig og gerne mindst 300 ord. I denne tekst inkorporerer man de søgeord eller -fraser, man har fundet frem til, der er flest månedlige søgninger på.

Offsite SEO er f.eks. linkbuilding, hvor man skriver tekster til andre hjemmesider, der linker tilbage til én selv. Her ”snyder” man Google til at tænke, at man er meget populær, fordi andre henviser til én. Det har stor betydning for SEO-arbejdet.

Spørgsmål og svar

Plus Hvor lang tid tager det at flytte mit domæne? Det er forskelligt for de individuelle domæneendelser hvor lang tid de tager at flytte. Derudover er der også nogle udbydere der holder længere på domænerne end andre. Det kan derfor tage fra et par timer op til 7-8dage.
Plus Er der binding på jeres webhotel? Nej det er der ikke. Du kan flytte dit domæne når det passer dig. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Kan jeg selv opgrader? Du kan til enhver tid op og nedgrader direkte fra kundeområdet.
Plus Kan I migrere vores hjemmeside til jer? Vi hjælper gerne med at flytte fra din nuværrende udbyder til os. Faktisk så flytter vi WordPress installationer gratis. Kontakt supporten for mere info.
Plus Kan jeg betale månedligt? Desværre. Det er kun muligt at betale årligt for et MyHotel.
Plus Har i et mailhotel? Vores MyHoteller er så billige at vi kan ikke tilbyde dem billigere uden webserver.
Plus Hvad er opsigelsesfristen? Der er ingen opsigelsesfrist. Man betaler et år forud for sit MyHotel, og ønsker man at flytte kan dette til hver en tid gøres. Forudbetalt leje tilbagebetales dog ikke.
Plus Hvad er en reseller? En reseller er f.eks et webbureau, udvikler eller lignende der ønsker at tjene penge på at videresælge webplads uden selv at hoste. Det gør vi muligt ved at whitelabel hele hosting miljøet.
Plus Får jeg IMAP eller POP3? Vores systemer understøtter begge dele, og du vælger derfor helt selv om du vil bruge IMAP eller POP3.
Plus Hvad koster telefonsupport? Telefonsupport koster 625 DKK pr. opkald/sag.
Du kan naturligvis altid kontakte os gratis via enten e-mail eller chat.
Plus Hvordan opsiger jeg? Vi har lavet en guide til hvordan du opsiger.
Klik her, og se hvordan du opsiger.
Plus Kan jeg selv styre DNS? Du har naturligvis fuld kontrol over hele din DNS zone i vores kontrolpanel (cPanel).