Opsætning af SPF, DKIM og DMARC Print 0

Først vil det være nærliggende lige at fortælle hvad er SPF egentlig er for noget.

Så hvad er SPF og hvad skal det gøre godt for?

SPF står for Sender Policy Framework og er en måde at fortælle dine email modtager hvorfra du sender emails. Med andre ord så når modtagers email modtager en email med dit domænenavn, så laver den et DNS opslag og kontrollere hvor du sender emails fra.

Såfremt din SPF er korrekt opsat, kan mailservere nemmere sortere Spam/phishing emails fra.

Hvad sker der hvis SPF er forkert opsat?

Så vil din post højst sandsynlig blive afvist hos ret mange modtagere. Du vil opleve at få en bounced email som indikere fejl. Har du behov for hjælp til at rette op på din SPF så kontakt os.

Hvordan opsætter jeg så SPF?

Når du opretter et MyHotel opsættes din SPF automatisk faktisk automatisk med følgende:

v=spf1 include:_spf.yayhosting.dk -all

Det er vigtigt at du ikke fjerne denne kode. Har du behov for at tilføje ekstra, f.eks mailchimp til dine nyhedsbreve så tilføj dem efter vores. f.eks

v=spf1 include:_spf.yayhosting.dk include:servers.mcsv.net -all

Det vil sige det er faktisk ikke nødvendigt for dig at redigere i den, så længe du blot sender emails igennem os.

Men hvad er DKIM og DMARC så?

Ja DKIM er signering af udgående email. Det vil sige at emailen signeres med en nøgle der igen skal matche et DNS opslag. På den måde kan modtagers mailserver verificere din email.

Vores systemer er automatisk sat op til at DKIM signerer, og benytter du vores navneservere (ns1+2.yayhosting.dk) bliver dette automatisk sat op. Alt du skal gøre er blot at sende din post og læne dig tilbage.

Men hvad så det DMARC der?

DMARC er en DNS record til at opsætte en politik for hvad der skal ske med posten på modtagers server såfremt det f.eks ikke matcher med SPF og DKIM.

DMARC er som hovedregel lidt mere for folk der har interesse i ens mailflow og forstand på at læse rapporterne herfra. Som standard bruger er det ikke noget du bør opsætte.